Over Lanke

Natuurgeneeskundige en specialist in zelfgenezing
van chronische of terugkerende klachten

Welke chronische of terugkerende of klachten heb jij en hoe lang al? 

Hai, ik ben Lanke Broeders

 

Ik heb me jarenlang verdiept in chronische of terugkerende klachten. Oude en bestaande behandelmethoden heb ik onderzocht. Hierdoor heb ik nieuwe wegen ontdekt om gezond te worden. Om echt geen last meer te hebben van chronische of terugkerende klachten.

Eigen ervaringen en ervaringen van cliënten verfijnden mijn methode. Postnatale depressie, blaasontstekingen, hoofdletsel, astma, … Je kunt mij met recht ervaringsdeskundige noemen 🙂

Meer weten over mijn opleidingen en levensloop? Lees mijn Curriculum!

De oorzaken van chronische of terugkerende klachten

Herken jij dit?

  • Je voelt je alleen en niet gezien
  • Je wilt je verbonden voelen met een ander
  • Je hebt de neiging alsmaar door te gaan
  • Je voelt je kwetsbaar en een twijfelaar
  • Gezonde voeding moet je van jezelf

 

Deze klachten kunnen leiden tot allerlei lichamelijke pijntjes. Hoofdpijn, spierpijn, darmklachten, een slechte huid of buikpijn. Je kent het wel. Je bent geneigd om maar weer eens de fysio op te zoeken of een pijnstiller te slikken. Ergens weet je echter dondersgoed dat de oorzaak dieper zit. En dat die fysio of pijnstiller tijdelijk helpt.

 

We hebben vaak niet door dat allerlei fysieke en emotionele klachten samenhangen. Dat ze bij elkaar horen. Dat er gemeenschappelijke thema’s een rol spelen: grenzen aan geven, pauzes kunnen nemen, jezelf mogen zijn of een gezonde leefstijl vinden die bij jou past.

 

Je wilt bést wel meer aan jezelf denken, je grenzen in de gaten houden. Je ‘moet’ alleen nu toch ook eten koken, boodschappen doen of het rapport afmaken. Meer tijd voor jezelf zou best fijn zijn. Maar de boel de boel laten? Nu even niet!

De innerlijke behoefte om je meer ‘vrij’ te voelen duwen we vaak weg, dat komt later wel. Als er tijd is.

Het zet echter nú wel een druk op je ‘systeem’. Om precies te zijn: op je zenuwstelsel en je hormoonstelsel. We voelen dit vaak niet, we zijn gewend druk te ervaren of het druk te hebben. Langer durende druk heeft chronische of terugkerende klachten als gevolg. Dat kunnen zowel fysieke, mentaal-emotionele en/of zielsklachten zijn. Dus zowel hoofdpijn, buikpijn of andere pijn, huidklachten, frustratie en onzekerheid of je alleen voelen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn specialiteit is…

  • Diep in jou invoelen wat er nú nodig is om gezonder te worden. Hierdoor hoef je me geen lange verhalen te vertellen als je dat niet wilt.
  • Werken op zowel lichamelijk en mentaal-emotioneel niveau als op zielsniveau. Zo geven kleine stappen grote resultaten en komen we achter de echte oorzaken van je klachten.
  • Jou gezondere keuzes laten maken zónder leefregels of dieet. Gewoon, omdat ze goed voelen en passen bij wie jij bent.

Benieuwd wat ik voor jou en jouw klachten kan doen?

Mijn Curriculum

Ik ben geboren samen met mijn zus: we zijn een eeneiige tweeling. Tot ons 5e jaar leerden we niet praten omdat we woordeloos communiceerden met elkaar. Ik kon invoelen welke behoefte mijn zus had. Ik gaf haar bijvoorbeeld een appel als ze er zin in had, zonder dat ze het me hoefde te vragen. Deze eigenschap gebruik ik nog in mijn consulten. Ik kan invoelen wat er diep in je leeft als het een relatie heeft met je klachten.

Van jongs af aan voelde ik passie voor de natuur en voor gezondheid. Ik ben geboren met astma en wilde op mijn 8e ‘de natuur redden’. Op mijn 13e ging ik op zoek naar een manier om van mijn astma af te komen. De ‘gewone’ medicatie, pillen en puffers, wilde ik niet. Het voelde zo onnatuurlijk. Gelukkig waren mijn ouders bereid op zoek te gaan naar alternatieven. Een homeopaat gaf pilletjes en een dieet wat de astma verminderde. Een eetpatroon om astma tegen te gaan?! Mijn interesse voor voeding en de natuurlijke gezondheidszorg was gewekt.
Op mijn 17e had ik mijn eerste eigen grote groentetuin met heerlijke verse en biologische groenten. Later studeerde ik Milieuhygiëne aan de Wageningen University & Research. Ik ben 7 jaar als ecoloog werkzaam geweest bij een waterschap. De aandacht voor gezondheid groeide weer na de geboorte van onze beide dochters. Ik kampte met postnatale depressies en mijn dochters bleken gevoelig voor allerlei voedingsmiddelen.
Uit passie voor voeding en natuur ben ik natuurgeneeskundige geworden. Jarenlang heb ik onderzocht hoe je jezelf ook echt gezonder kunt vóelen. Ik heb een eigen visie op gezondheid ontwikkeld: Duurzame gezondheid. Op deze manier gezond worden zorgt ervoor dat je duurzame keuzes in je leven gaat maken en dat je de dingen doet die bij jouw eigen innerlijke natuur passen. Deze visie is ten dele opgenomen in mijn boek: ‘Gezonde voeding bestaat niet’. Voor mijn vak heb ik de HBO-opleiding Energetische Eclectische Natuurgeneeskunde gevolgd. Ik volg jaarlijks medische en psychosociale vakken en vaak ondersteunende trainingen.

Ik ben gelukkig getrouwd en woon met mijn man en onze witte herders in ons eigen bos. Onze avontuurlijke en volwassen dochters, familie en vrienden houden ons hier regelmatig gezelschap. Met mijn oudste dochter Nieke neem ik wekelijks een nieuwe podcastaflevering vol inspiratie, vitaliteit en gezondheid op. Klik hier om naar de podcast ’t Geluksmoment te luisteren.

  

 

Eind goed, al goed…

Chronische en terugkerende klachten hebben me geleerd de ruimte te nemen voor mezelf. Ruimte om te dagdromen en om een omgeving te creëren waarin ik floreer.

Ik deel graag al mijn kennis, kunde en magie om je vrij in je lichaam en je leven te voelen staan.

 

Ik gun het jou ook, een klachtenvrij leven!