Carla: “Meer rust, ruimte en ontspanning”

In de korte tijd die ik bij jou consulten heb gevolgd is er eigenlijk veel veranderd.
Ik kwam bij je nadat mijn baarmoeder en eileiders zijn verwijderd vanwege endometriose. Omdat de baarmoeder verkleefd was geweest aan mijn darmen en vanwege aanhoudende vage darmklachten, raadde je me aan de staat van mijn darmen te laten onderzoeken. Er is onderzoek uitgevoerd waaruit bleek dat darmsanering zinvol was.

Vanwege de uitkomsten van dit onderzoek heb ik twee maanden een heel strikt dieet gevolgd waarbij de meeste voedingsmiddelen waren uitgesloten. Denk hierbij aan suikers en andere zoetstoffen, gluten, granen (dus ook brood), aardappels en koemelkproducten.
Door dit dieet ben ik me ervan bewust geworden wat voeding voor me doet. Tijdens het dieet had ik geen last van mijn darmen, werden de klachten van de overgang sterk gereduceerd en voelde ik me overall beduidend fitter.

Het dieet heeft de uitkomsten van het darmonderzoek niet veranderd zo bleek bij een nieuw onderzoek. Toch heb ik besloten om geen darmsanering te doen, omdat ik me door het veranderde eten veel beter voel.

Mijn voedingspatroon heb ik permanent veranderd. Natuurlijk zijn er periodes of momenten dat ik er geen rekening mee kan of wil houden, maar over het algemeen ben ik andere vetten gaan eten (kokosvet, roomboter), minder gluten en fruit (fruit wordt in het lichaam omgezet in suikers), meer groente en noten en geitenzuivelproducten in plaats van koe (kaas, melk, yoghurt). Suikers probeer ik zoveel mogelijk te laten staan.

Daarnaast is er emotioneel ook het een en ander veranderd.
De grootste verandering is dat ik meer rust en ruimte in mezelf heb gevonden. Meer rust om de dingen één voor één te doen en er de tijd voor te nemen, meer ruimte voelen om nee te zeggen tegen alle vragen die op me af komen en om te kiezen voor de dingen die voor mij van wezenlijk belang zijn.

Door deze rust en ruimte spelen angsten minder een rol. Het gaat dan om de angst te verliezen, de mensen die zo belangrijk voor me zijn of mijn baan. Het lukt steeds beter om meer ruimte voor mezelf te creëren en om dingen uit handen te geven. Dit maakt dat ik veel meer kan genieten van mijn relatie en de dingen die ik doe. Ik ben meer ontspannen geworden.

Tijdens de consulten bij Lanke vond ik het bijzonder hoe zij elke keer wist aan te raken waar ik in mijn persoonlijke ontwikkeling mee bezig was of waarmee ik worstelde. Aan het einde van elk consult kreeg ik een zin mee naar huis waarin werd weergegeven wat zij had gemeten. Deze zin nam ik de weken na het consult in mijn hoofd mee, waardoor ik bewust met mijn eigen ontwikkelingsvragen bezig was door de dag heen. Dit heeft me duidelijk een stap vooruit geholpen.

Dank! Groet van Carla

Meer ervaringen