Mijn Methode

“Je kwam heel snel tot de kern en het voelde heel erg als een maatwerk aanpak speciaal voor mij.”

Methode voor Zelfgenezing

Ergens weet je zelf ook wel je veel druk op jezelf legt. Dat je net iets te veel zoet, zout en vet eet, en te weinig beweegt. Een chronische of terugkerende klacht geeft aan dat er op verschillende niveaus in jezelf meer gezondheid gewenst is. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Mijn methode voor Zelfgenezing werkt op drie niveaus. In 5 stappen lossen we de oorzaak van je klacht op, niet enkel de symptomen. Duurzaam Gezonder worden is een persoonlijke ontwikkeling, jij hebt de regie.

 

Wat zijn chronische klachten?

Chronische of terugkerende klachten zijn klachten die je al langer hebt. Je hebt al van alles geprobeerd, maar niets helpt écht. Bij terugkerende klachten is symptoombestrijding niet genoeg. Het roer moet om.

Chronische of terugkerende klachten ontstaan wanneer de samenwerking van de darmen, het hormonale systeem en het zenuwstelsel is verstoord. Dit heeft gevolgen op je fysieke niveau natuurlijk, maar ook op mentaal-emotioneel en spiritueel niveau ontwikkelen zich zo klachten.

Mijn methode pakt jouw klacht bij de oorzaak aan. Zonder dieet of andere leefregel krijg je persoonlijke begeleiding op maat. Vanuit de ‘cockpit’ begeleid ik je op drie niveaus: fysiek, mentaal-emotioneel en spiritueel.

Fysiek – Gezond voeden

Klachten: overgewicht, darmen, huid, hormonen, blaas, schildklier, longen, hart, pijn, long Covid.

 

Mentaal-emotioneel – Gezond voelen

Klachten als: pijn, vermoeidheid, slecht slapen, depressie, overgevoeligheid, hoofdpijn, angst, stress, frustratie, onmacht, irritatie.

 

Spiritueel – Gezond zijn

Klachten als: leegte, eenzaamheid, je een buitenbeentje voelen, onzekerheid, twijfelen.

 

Serotonine is ons gelukhormoon en speelt een belangrijke rol in ons zenuwstelsel. Onze darm maakt 95% van ons serotonine. Zo heeft onze darm invloed op onze regelsystemen en onze immuniteit waardoor klachten op verschillende gebieden (fysiek, mentaal, emotioneel) ontstaan, waarvan we zelf niet door hebben dat ze samenhangen.

Methodieken en supplementen

 • Familieopstellingen en systeemopstellingen
 • NLP
 • Polsmetingen
 • Bachbloesems
 • Kruiden; Spagyrische tincturen (zie https://www.spagyrics.nl/)
 • E.E.N.-tincturen
 • De natuur, zoals het stuk bos waar Centrum Lanke gelegen is
 • Visualisaties
 • Affirmaties
 • Tekenen, schilderen
 • Voedingsadviezen: persoonlijk en op maat

Het terrein Centrum Lanke

Centrum Lanke ligt in een stukje bos, omgeving door natuurgebieden en weilanden. Voor sessies ontvang ik je in de praktijk, een houten huisje in het bos. Voor sommige sessies zullen we ook naar buiten gaan en gebruik maken van de meditatiecirkel, levenscirkels of het wandelpad. 

Methodiek toegelicht: de polsmeting

Je hartslag verandert bij impulsen van buitenaf. Soms kun je dit zelf ook merken. Stel je voor dat ik een stuk stinkkaas onder je neus leg bijvoorbeeld. Grote kans dat je schrikt. In je polsslag kun je deze reactie voelen.

Zo voel ik ook de reactie van je lichaam wanneer ik een testbuisje vastpak met daarin een supplement. Of een testbuisje met een voedingsmiddel. Ik voel aan je de reactie in je hartslag of je baat hebt bij een bepaald supplement, of dat je misschien een allergie of intolerantie hebt.

Mijn vermogen

Een opleiding in polsdiagnostiek (klik hier voor meer informatie) heeft me geleerd om de reactie van je lichaam te kunnen voelen. Door jarenlange ervaring kan ik nog veel dieper voelen in je pols. Ik voel niet alleen wanneer je reageert, maar ook waarom je zo reageert. Bij het voelen van je pols krijg ik bepaalde beelden die aangeven waar een bepaalde klacht vandaan komt, een trauma, of beelden die te maken hebben met een positieve gezondheidsontwikkeling die voor je ligt.

Chronische klachten los ik op door samen met jou te ontdekken waar er (te veel) druk op je lichaam staat. Druk vertaalt zich altijd naar het lichaam, met grote gevolgen voor je zenuwstelsel, hormoonstelsel en darmen. Bij chronische klachten is de samenwerking tussen je zenuwstelsel, je hormoonstelsel en je darmen verstoord.

Via een polsmeting voel ik welk onderwerp een rol speelt bij jouw klacht. Een pols kan ik voelen na een gesprek, maar ook ervoor. Dan voel ik eerst de pols en vertel je daarna in wat voor proces je zit.

Een polsmeting komt altijd uit op een bepaalde overtuiging die je dwarszit. Door sterke overtuigingen leggen we veel druk op onszelf, soms wel dagelijks. Dit kunnen we heel gewoon zijn geworden, maar ongemerkt levert dit altijd stress op. Je lichaam moet deze stress verwerken, en dit heeft effect op de je hormoonstelsel, zenuwstelsel en darmen. Wanneer je een oude overtuiging van jezelf op het spoor komt, kan dit dus van grote betekenis zijn voor je totale gezondheid.

Tijdens een polsmeting krijg ik een beeld door en doe ik vaak meteen een gezond makende visualisatie aan de hand van het beeld. Zonder nog te weten waar dit beeld precies om gaat, zorg ik er zo voor dat de associatie met dit beeld positief wordt.  

 

Een voorbeeld polsmeting

‘Ik zie tralies. Het voelt enorm benauwd, de ruimte is te dicht en beperkend. Help, ik wil dit niet!’

Dit beeld zie ik terwijl ik de pols van mijn cliënte vasthoud. Ik vraag haar ze wel eens in een getraliede ruimte is geweest. Een kasteel, een erker of iets anders misschien. Ze vertelt dat ze de oude gevangenis van Breda wel eens bezocht heeft, de koepel. Ik vraag haar of haar wat positiefs opviel tijdens dit bezoek. “De leegte. Het was verbazingwekkend, zo ruimtelijk. Voornamelijk de deuren vielen op, het waren er zo veel!” Ik voel dat hier een positieve associatie in zit, al weet ik nog niet waarom. “Welke kleur hebben de deuren?”, vraag ik haar. Ze zijn rood. Ik vraag of ze een andere kleur kunnen krijgen. “Blauw”, zegt ze. Haar associatie met gevangenis is nu zo positief mogelijk gemaakt. Ik stop de polsmeting en visualisatie.

Mijn cliënte is bij mij gekomen om zich weer goed te voelen, om weer zin te krijgen in alles en om echt tot rust te komen. Ze heeft meerdere klachten, zoals terugkerende hartkloppingen.

Ze vraagt of de visualisatie iets te maken had met de oorlog. In haar familie heeft de oorlog een grote rol gespeeld. Ik weet het niet, maar ik weet wel dat je van alles erft – genetisch meekrijgt – ook oorlogservaringen. Toch voel ik dat de gevangenis ook een rol moet spelen in haar huidige leven, al is ze zich hier niet van bewust. Ik stel haar de vraag of ze zich misschien al heel lang te verantwoordelijk voelt voor haar gezin? Bingo.  

De cliënte me dat ze jarenlang alleen voor haar gezin heeft gezorgd, omdat haar man vaak voor langere periodes van huis weg was in verband met zijn werk. Er zit een sterke, oude overtuiging in haar: “Ik moet fit opstaan om weer voor mijn gezin te zorgen.” Deze overtuiging geeft overbelasting op fysiek, mentaal-emotioneel en spiritueel niveau en veroorzaakt chronische klachten. Zoals hartkloppingen bijvoorbeeld.

Een Positief Doel

Gezonder worden is meer dan klachten die je weg wilt hebben. Met mijn werkwijze definiëren we samen verschillende doelen die je wilt behalen. Dus zowel geen last meer hebben van je klacht, iets dat je niet meer wilt (negatief doel) als een positief doel. Bijvoorbeeld:

 • Je zit beter in je vel en voelt je goed bij jezelf
 • Je voelt je energieker
 • Je hebt zelfvertrouwen waardoor alles makkelijker gaat
 • Je hebt de eigen regie
 • Je hebt een positieve mindset