Janne: “Geen darmgeluiden meer!”

De reden dat ik bij Lanke kwam was dat ik vaak gerommel in mijn darmen had en soms een flauwte voelde aankomen. Ik ging dan trillen en had duidelijk behoefte aan eten. Hoe kon ik dat voorkomen? Ik wilde bovendien graag afvallen.

Lanke gaf al gelijk in het begin aan dat afvallen niet makkelijk is als er een schildklierprobleem aanwezig is (zoals in mijn geval), maar dat ze wel kon zorgen dat de andere klachten minder zouden worden of verdwijnen.

Deze klachten zijn inderdaad verdwenen. Mijn voedingspatroon is aangepast. Ik wilde graag weten wat ik kon eten en dat is me wel duidelijk geworden. Ik eet nu veel vis, maar weinig vlees en voor mij is het belangrijk om geen gistbrood te eten. Daar voel ik me duidelijk beter bij. Verder eet ik geen pasta meer en eet ik vaker per dag kleinere hoeveelheden. Het was opvallend om te ervaren dat bananen duidelijk niet goed voor mij zijn omdat ik daarvan in één week een aantal kilo’s aankwam. Wel ben ik meer ander fruit gaan eten.

Het afvallen gaat inderdaad nog niet zoals ik wil, maar ik voel me beter in mijn vel zitten. Ik vond je werkwijze duidelijk en motiverend. Ook door je enthousiasme voor je vak. Leuk om te hebben meegemaakt!

Janne.

Meer ervaringen