Een spelletje, spiritueel en heilzaam

mrt 7, 2023 | Blogs

Afgelopen weekend hebben we met goede vrienden een hele middag spelletjes gedaan. Ok, we hebben even pauze gehouden voor een middagwandeling met de honden en om te kunnen avondeten, maar verder hebben we 5 uur lang een spelletje gespeeld met elkaar. Wat voelde dat goed! Ik voelde mijn griep wegzakken en de genezing opkomen.

 

Waarom werkt dit zo heilzaam?

 

Dit komt omdat dit Duurzaam gezonder worden in een notendop is. De kern van Duurzaam gezonder worden is je beter voelen. Het lijkt een open deur dat gezondheid hierover gaat, maar in onze gezondheidszorg (ook de complementaire) ligt de focus meestal op klachten oplossen in plaats van hoe we ons goed kunnen voelen. Dat is dus niet hetzelfde. Focus je op de klacht, of op het gevoel dat je zou willen hebben?Gezondheid wordt heel spiritueel wanneer je de focus verplaatst.

Spiritualiteit kun je heel groot maar ook heel klein zien. Gevoelens van verbinding, van saamhorigheid, van zijn op het moment, zijn allemaal spirituele gevoelens. Deze gevoelens ervaren genereert diepe ontspanning waardoor het lichaam energie houdt en krijgt voor genezing. Je kunt het ook het zelfgenezend vermogen van ons lichaam noemen.

Nou hadden wij wel het juiste spel uitgekozen: Wingspan. Het is een spel waarbij je pas bij de puntentelling erachter komt wie er wint. Er zijn namelijk talloze manieren om punten te behalen, talloze wegen te bewandelen. Elke keer dat je weer een mooie actie kunt doen, voelt het glorieus zonder dat je in de strijd terecht komt van winnen of verliezen. Zo’n spel speel je niet zomaar met iedereen. Je hebt daarvoor een bepaalde vertrouwdheid met elkaar nodig om stilte en genieten er te laten zijn. En die momenten zijn goud omdat daarin gevoelens van saamhorigheid kunnen ontstaan.

Hoe vaak speel jij een spelletje zonder dat je aan winnen denkt?

 

Liefs van Lanke

[/et_pb_column]

Dit vind je misschien ook leuk…