De rijkdom van het nu

mrt 7, 2023 | Blogs

De zon schijnt, ik zie het door het raam. Herstellende van een flinke griep zit ik in de keuken en kijk om me heen. Onze witte herders spelen samen op ons grasveld. Ze rennen vrolijk in het rond terwijl de voorjaarsgeluiden vanuit ons bos klinken.

Een griep zorgt ervoor dat je gewone bezigheden worden gestaakt, dat je even tot stilstand komt. Je krijgt tijd om letterlijk en figuurlijk even om je heen te kijken. De dingen die moeten of die logisch zijn doe je even niet. Je kunt dit moment nemen om je hoofd even echt tot rust te brengen. Dat is niet makkelijk, want we grijpen maar al te snel naar een boek of een film. Ons hoofd draait gemakkelijk altijd overuren. Is het niet vooruit aan het plannen, dan denkt het wel terug aan dingen die zijn gebeurd.

 

Hoe vaak leef jij echt op het moment?

 

In het moment leven betekent dat je even vrij bent van afleiding, zonder dat je ook maar iets actief aan het doen of aan het bedenken bent. Je kunt in het moment leven door bijvoorbeeld je omgeving in je op te nemen, via al je zintuigen. In het moment kun je echt waarnemen en voelen.

Vaak genoeg denken we alleen maar dat we voelen. Om echt te kunnen voelen, tot diep in je lijf, heb je ruimte nodig. Even ziek zijn kan je net die opening bieden om de stilte binnen te laten. Om de rijkdom van het moment te ervaren. Hier begint gezond zijn. Vanuit rust is duidelijker voelbaar wat jou energie geeft of waar je blij van wordt. En kun je gezonder worden.

Mijn honden liggen ondertussen uit te puffen bij de kampvuurplaats, alsof ze me iets duidelijk proberen te maken.Eerst nog even genieten van de zon op het gras en de bomen.

Liefs van Lanke

[/et_pb_column]

Dit vind je misschien ook leuk…