Ik ben Lanke Broeders, energetisch natuurgeneeskundige. In mijn praktijk begeleid ik zo’n 15 jaar mensen met uiteenlopende gezondheidsklachten. Deze ervaringen en persoonlijke ervaringen zorgden ervoor dat ik een eigen visie op gezondheid heb kunnen ontwikkelen: Duurzaam Gezonder worden.

Word je ook wel eens gek van alle prikkels om je heen? Heb je er last van, voel je jezelf overprikkeld of overvraagd of heb je fysieke klachten waar je maar niet van afkomt?

Praktijk

Heb je vragen over je voedingspatroon of klachten als stress, darmklachten, hormonale

 

 

Workshops

ONLINE Duurzaam Gezonder worden? Voor therapeuten: Accreditatie door KTNO (VBAG,…)!

 

 

Academie

Stoppen met diëten? Voeding vinden die bij jóu past?

 

 

Over Lanke

Best of both worlds, ruige oceaan en veilige lagune

 

 

Wil je meer rust ervaren, in het moment van NU zijn, uit de dagelijkse hectiek stappen? Wil je voelen hoe het is om meer in je flow in beweging te zijn, niet vanuit ‘druk’ of presteren maar vanuit plezier en ontspanning? Wil je je lekkerder in je vel voelen, meer zicht op wie jij bent, wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je ze kunt leven?

  • Gebruikmaken van wat je voelt en je diepe innerlijke behoeftes. Geboren als eeneiïge tweeling heb ik van jongs af aan een sterk invoelend vermogen. De eerste jaren van mijn leven hebben we niet hoeven leren praten omdat we elkaar op andere manieren begrepen
  • De relatie met de natuur. Als kind had ik al een sterke band met de natuur. Op 11-jarige leeftijd was mijn passie ‘de dieren redden’ en op 17-jarige leeftijd verzorgde ik zelf een grote moestuin. Na de middelbare school gaf ik mijn passie vorm met de opleiding Milieuhygiëne aan de ‘Wageningen University and Research’.
  • De verbinding tussen al wat leeft. Ik heb 7 jaar gewerkt bij een waterschap gewerkt als ingenieur ecologie.

Mijn leven veranderde toen ik moeder werd. We hebben twee dochters van 17 en 22 jaar. Tijdens het moederschap heb ik ervaren dat ziekte naast een fysieke ook een psychische grondslag heeft. Je voelt je gezonder en gelukkiger als je jezelf kunt erkennen en accepteren zoals je bent. De Bachbloesem remedies hebben mij hierbij geholpen. Daarnaast ontdekte ik dat een kleine aanpassing in je voedingspatroon een enorme gezondheidswinst kan betekenen. Deze ontdekking prikkelde mijn onderzoekende natuur. Ik volgde trainingen Emotioneel Lichaamswerk en later de opleiding ‘Voeding, gezondheid en levenswijze’ aan de Europese Academie te Antwerpen. Ik breidde mijn studie verder uit met opleidingen in Nederland. In 2011 werd ik geveld door hoofdletsel en whiplash. Ook deze ziekteperiode heeft me inzichten gebracht hoe je Duurzaam Gezonder wordt. Welke rol onze gevoelens, onze gedachten en onze voeding spelen in gezond zijn. In 2016 heb ik HBO-opleiding tot energetisch natuurgeneeskundige (E.E.N. te Panheel) afgerond. Deze opleiding zorgde ervoor dat ik mijn visie op gezondheid in de praktijk nog meer toe kan passen.

De zomer van 2018 zijn we verhuisd en buiten gaan wonen in een natuurgebied om meer ruimte te hebben voor het geven van workshops. Eind 2019 heb ik mijn boek op de markt gebracht waarin mijn visie op Duurzame Gezondheid staat beschreven. In de zomer van 2020 is de praktijk uitgebreid met een online academie. Alle cursussen en workshops zijn geaccrediteerd voor therapeuten door het KTNO.

Ondertussen worden er alweer nieuwe ideeën uitgebroed! De basis hiervan is ‘je eigen natuur’ ontdekken. Als tweeling heb ik het lang ingewikkeld gevonden wat bij een ander hoort en wat bij mij. Wil je op de hoogte blijven van onze plannen? Schrijf je dan in om ‘Gezond Nieuws’ te ontvangen.