HOLISME

Wanneer vind jij dat je gezond bent? Als je geen klachten of ziektes hebt? Of als je er geen last hebt? Zittend op een terrasje met een goede vriend(in), ontspannen genietend van een kopje koffie of thee, ben je in mijn ogen gezond. 

Je gezond voelen houdt voor mij wel meer in dan geen last hebben van klachten of ziektes. Gezond zijn is een geïnspireerd leven hebben, zingeving en voldoening ervaren, waarbij je werk, woon- en leefsituatie aansluiten. 

Er zijn twee grote regelsystemen in ons lichaam die onze gezondheid beïnvloeden. Dit zijn ons hormonale systeem en ons zenuwstelsel. Een slecht afgesteld regelsysteem kan leiden naar een grote diversiteit van klachten zoals stress en hiermee gerelateerde klachten als hoofpijn, buikpijn, vermoeidheid en je overbelast voelen, maar ook naar ziektes als blaasproblemen, longproblemen en darmproblemen. Beide systemen zijn verbonden met elkaar. Serotonine is ons gelukhormoon en speelt een belangrijke rol als neurotransmitter in ons zenuwstelsel. In onze darm wordt 95% van ons serotonine gemaakt. Onze darm is van belang voor ons immuunsysteem, voor het verteren van ons voedsel en wordt beïnvloed door stress.

Ooit gemerkt dat je in een stresssituatie sneller naar de wc loopt of juist obstipatie krijgt? Zo kan een probleem in onze darm invloed hebben op onze regelsystemen en onze immuniteit waardoor klachten op verschillende gebieden (fysiek, mentaal, emotioneel) ontstaan, waarvan we zelf niet door hebben dat ze samenhangen.

IK ONTDEK MET JOU DE SAMENHANG TUSSEN JE KLACHTEN

Ik kan als het ware vanuit een ‘cockpit’ verschillende terreinen tegelijk zien: voeden, voelen en zijn. Jij bepaalt welke terreinen meegenomen worden.

Wil je me leren kennen? Boek dan hier een gratis kennismakingsgesprek (videobellen) of een consult